Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg miješane ribe za brudet
- 300 g luka
- 1 češanj češnjaka
- 500 g graha bijelog
- 4 capesante (jakovljeve kapice)
- klice rotkvice
- 0,5 dcl maslinovog ulja
- 1 dcl bijelog vina
- sjeckana rajčica
- sol, papar
- lovorov list
- peršin
- balsamico od maline
Priprema
1. korak
Ribu očistiti, luk zažutjeti na maslinovom ulju, dodati češnjak i sjeckanu rajčicu te dinstati 5-6 min. Složiti ribu u lonac, dodati lovorov list, sol,papar, podlliti bijelim vinom, vodom,dodati balsamico od maline i kuhati na laganoj vatri uz stalno protresanje lonca.
2. korak
Pri kraju dodati peršin te kada je riba gotova izvaditi je, a u juhi od brudeta kuhati grah koji smo prethodno namakali 24 sata. Po potrebi dodavati riblji temeljac.Kuhanu ribu očistiti od kosti i dodati je u grah te sve skupa sa štapnim mikserom smiksati u emulziju.
3. korak
U tavi na zagrijanom ulju naglo prepržiti capesante (jakovljeve kapice), klice rotkvice dobro isprati pod hladnom vodom te. Servirati brudet u duboki topli tanjur, staviti capesantu i klice.
Recept restorana Kadena, Split
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....