Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 klipa kukuruza šećerca
- 1 glavica luka
- 2 žlice maslinova ulja
- 750 ml juhe od povrća
- 1 čašica kiselog vrhnja
- sol, papar
- 2 prstohvata muškatnog oraščića
- sjeckani list peršina
Priprema
1. korak
Nasjeckajte luk pa ga pržite na maslinovom ulju da postane staklast. Zalijte juhom. Oštrim nožem s klipova kukuruza skinite zrna, tako da počnete s vrha klipa. Bit će vam lakše ako klipove najprije pretrgnete na pola, postavite ih na dasku, pa počnete skidati zrna potezima velikog oštrog noža.
2. korak
Stavite zrnje u juhu i pustite da se kuha otprilike 10 minuta, odnosno dok ne omkeša. Juhu usitnite štapnim mikserom. Ostavite je da se malo ohladi, pa umiješajte vrhnje, posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem. Ponovno stvite lonac na vatru i uz stalno miješanje ugrijte juhu. Prije posluživanja pospite nasjeckanim peršinom.
Savjet: volite li pikantnije, u juhu možete dodati mljevene čili papričice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....