Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kapula
- 2 češnja češnjaka
- 300 g graška
- malo korijandera
- 500 ml povrtnog temeljca
- malo soli i papra
- Za bulgur polpetice:
- 1 dcl bulgura
- 2 dcl vode
- 1/2 crvene kapule sitno narezane
- malo peršina, soli i chillija po želji
- 3 žlice brašna
- 1 jaje
Priprema
1. korak
Prodinstajte sitno nareznu kapulu i češnjak na mlo masliova ulja. Kad se kapula zažutila dodajte grašak. Nakon što je omekšao nakon nekoliko minuta zalijt temeljcem, začinite solju paprom i preostalim začinima po želji. Kuhajte sve zajedno desetak minuta. Juhu izradite štapnim mikerom, a unutra dodajte žlicu kiselog vrhnja.
Bulgur kuhati u vodi u koju dodate lovor, 10 min. ( toliko je potrebno za bulgur koji ja koristim ). Ohladiti i dodati ostale sastojke. Oblikovati 6 – 8 kroketa, uvaljati sa obje strane u brasno i peci na vrelom ulju.
2. korak
Bulgur skuhajte u vodi sve dok ne omekša što je kojih desetak minuta. Zatm umiješajte sve preostale sastojke. Oblikujte malo manje od desetak kroketa, uvaljajte u brašno i prepžite u vrelom ulju. Ocijedite na papirnati ubrus kako bi upio čim više masnoće te poslužite uz juhu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....