Kotleti s kruškama i ciderom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 svinjska kotleta
  • 2-3 jušne žlice maslinova ulja
  • 1 luk, oguljen i sitno sjeckan
  • 4 cijele kruške i 2 kruške razrezane na šestine
  • 2 lista kadulje
  • prstohvat mljevene ljute crvene paprike
  • 2 dcl cidera od kruške
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Kotlete posolite i popaprite. U širokoj plitkoj zdjeli na vrućem maslinovom ulju popržite kotlete sa svake strane. Kad su gotovi ostavite ih po strani.

2. korak

Na sokovima od pečenja propirjate luk dok ne omekša, a zatim dodajte kruške i listove kadulje. Kotlete vratite u zdjelu te podlijte ciderom od krušaka. Kuhajte zajedno nekoliko minuta. Zatim tavu poklopite i stavite peći u pećnicu na 190 stupnjeva oko pola sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 09:34