JEDNOSTAVNI ZALOGAJI

KLINCI U KUHINJI: Provjeren način kako uljepšati druženja s finim, a jednostavnim zalogajima!

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Dugo sam razmišljala kako nazvati i što pripremiti za ovogodišnju travanjsku kolumnu. Iako je proljeće stiglo, tek smo nedavno dobili i ponešto sunca s njime. A meni inspiracija za hranu procvjeta upravo s tim prvim zrakama sunca, nakon duge - možda malo i preduge - zime.

No, s obzirom na to da nas tržnica još uvijek ne obasipa šarenim blagodatima proljeća, pokušala sam za vas pronaći zanimljivu glavnu temu. Već dulje vrijeme planiram pisati o tome i samo samo čekala pravu priliku da to i ostvarim. Htjela sam vam pokazati kako pripremiti stol za jedno gurmansko druženje s dragim gostima, među kojima su i djeca.

Zagreb, 290318.
Domaca tortilja s sporo pecenom svinjetinom Pulled pork i s dodacima pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Brislava Picek / HANZA MEDIA

Zagreb, 290318.
Domaca tortilja s sporo pecenom svinjetinom Pulled pork i s dodacima pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Brislava Picek / HANZA MEDIA

Flatbread je nešto između tortilje i pita kruha, a prednost mu je mekoća i praktičnost kada želite ponuditi širi spektar jela. Mogućnosti i kombinacije okusa su beskonačne, a ja sam se odlučila za one nama poznatije i nabavom pristupačne.

Zagreb, 290318.
Domaca tortilja s sporo pecenom svinjetinom Pulled pork i s dodacima pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Brislava Picek / HANZA MEDIA

Zagreb, 290318.
Domaca tortilja s sporo pecenom svinjetinom Pulled pork i s dodacima pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Zagreb, 290318.
Domaca tortilja s sporo pecenom svinjetinom Pulled pork i s dodacima pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Brislava Picek / HANZA MEDIA

“Pulled” piletina, odnosno sporo kuhana i rastrgana piletina, naprosto se topi u ustima, a vegetarijanski dodatak našem stolu dolazi u obliku slatkog “chillija” sa slanutkom, koji bi mogao proći i kao egzotična vege šalša. Uz ova crvena punjenja trebao nam je i osvježavajući bijeli umak s lukom i kukuruzom, a od dodataka možete staviti što god volite i što vam sezona donosi i dopušta.

Zagreb, 290318.
Domaca tortilja s sporo pecenom svinjetinom Pulled pork i s dodacima pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Brislava Picek / HANZA MEDIA

Šarena salata od dvije vrste kupusa, mrkve i kisele zelene jabuke izvrstan je hrskavi kontrast zrelom avokadu i punoći okusa trgane piletine. Moja je malena jela sve od navedenog, tako da vas ne brine egzotičnost ove hrane jer ju je odobrila i jedna mala gurmanica.

Zagreb, 290318.
Domaca tortilja s sporo pecenom svinjetinom Pulled pork i s dodacima pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Brislava Picek / HANZA MEDIA

Flatbread

Zagreb, 290318.
Domaca tortilja s sporo pecenom svinjetinom Pulled pork i s dodacima pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Brislava Picek / HANZA MEDIA

“Trgana” piletina

Zagreb, 290318.
Domaca tortilja s sporo pecenom svinjetinom Pulled pork i s dodacima pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Umak s mladim lukom i kukuruzom

Zagreb, 290318.
Domaca tortilja s sporo pecenom svinjetinom Pulled pork i s dodacima pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Brislava Picek / HANZA MEDIA

Slatki “chilli” sa slanutkom

Zagreb, 290318.
Domaca tortilja s sporo pecenom svinjetinom Pulled pork i s dodacima pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Brislava Picek / HANZA MEDIA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 09:14