‘Dama i Skitnica‘

Klasik koji nikad ne dosadi! Evo kako napraviti sočne ćufte u slasnom umaku od rajčice

Ako ih servirate sa špagetima, vjerojatno će vas ovo jelo podsjetiti na kultnu scenu iz ‘Dame i skitnice‘, no ako ih servirate s pireom od krumpira izglednije je da će vas okusom vratiti u djetinjstvo

Jedna od najromantičnijih scena iz crtanog filma "Dama i Skitnica" (Lady and the Tramp), ona je romantičnog spoja u talijanskom restoranu kada kulminira najveća pseća romansa svih vremena. Špageti s ćuftama, slučajan poljubac glavnih aktera pod punim mjesecom i pjesma Bella Note, ostali su zauvijek upisani kao jedan od najromantičnijih spojeva na ekranu.

Skitnica, savršen džentlmen, tada nudi Dami posljednju mesnu okruglicu, a mi nismo mogli odoljeti da ne otkrijemo recept koji je obilježio ovaj nezaboravan crtani film. Uostalom, vjerujemo da ćete se složiti, jelo je to koje je obilježilo mnoga djetinjstva. Ako, pak, vaša izvedba nije onakva kakvom je pamtite od vaše mame ili bake, isprobajte ovaj recept.

image
Lauripatterson/Getty Images

MESNE OKRUGLICE U UMAKU OD RAJČICE

Trebat će vam:

600 g mljevenog junećeg mesa
1 jaje
1 luk
1-2 češnja češnjaka
peršinov list
sol l papar
1 žemlja
1 žlica krušnih mrvica
malo timijana
mljevena crvena paprika
sol i papar

Za umak:

2 konzerve pelata
2 češnja češnjaka
manji luk l bosiljak
timijan i sol
maslinovo ulje

Dodatno:

400 g špageta

image
Unsplash

Priprema:

Kako biste napravili mesne okruglice pomiješajte sve sastojke, s time da luk prvo prodinstajte pa ga ohlađenog dodajte u smjesu, a žemlju prethodno namočite u mlijeku i malo ocijedite. Formirajte rukama okruglice pa ih kratko ispecite sa svih strana u tavi na malo ulja.

Za umak prvo prodinstajte luk pa dodajte narezane pelate te češnjak i kuhajte dok sva tekućina ne ispari i umak se ne zgusne. Dodajte sve začine pa zatim dodajte i okruglice. Ako ne želite pripremiti pire od krumpira uz ćufte, skuhajte špagete i poslužite njih s mesnim okruglicama. Pospite parmezanom i sjeckanim svježim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:12