Kineski patlidžani

 Berislava Picek / Hanza Media

Trebat će vam:

6 dugih, uskih patlidžana koje zovu kineskim
2 žlice jabučnog octa
2 žlice soja sosa
2 žličice smeđeg šećera
1 žličica svježe naribanog đumbira
1 češanj češnjaka
1 žličica sezamova ulja ako ga imate
2 žlice sjeckanih nesoljenih kikirikija
kuhana riža

Zagreb, 300816.
Urednica u Dobroj hrani  Mateja Domitrovic napravila je jela s patlidzanom.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Patlidžane zasjeći uzdužno pa ih staviti u posudu za pečenje na papir za pečenje. Posoliti krupnom soli i politi maslinovim uljem. Peći ih na 180 stupnjeva oko 20 minuta, ovisno o veličini patlidžana. U tavi zakuhati ocat, soja sos, šećer, đumbir, češnjak i ulje oko tri minute dok se ne reducira na pola. Patlidžane servirati na kuhanoj riži, sve preliti umakom i posuti kikirikijem.

Isprobajte i musaku s patlidžanima, patlidžane sa sirom, inćunima i pestom, salatu od bulgura i patlidžana te punjene patlidžane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 08:45