
Trebat će vam:
6 dugih, uskih patlidžana koje zovu kineskim 2 žlice jabučnog octa 2 žlice soja sosa 2 žličice smeđeg šećera 1 žličica svježe naribanog đumbira 1 češanj češnjaka 1 žličica sezamova ulja ako ga imate 2 žlice sjeckanih nesoljenih kikirikija kuhana riža |

Priprema:
Patlidžane zasjeći uzdužno pa ih staviti u posudu za pečenje na papir za pečenje. Posoliti krupnom soli i politi maslinovim uljem. Peći ih na 180 stupnjeva oko 20 minuta, ovisno o veličini patlidžana. U tavi zakuhati ocat, soja sos, šećer, đumbir, češnjak i ulje oko tri minute dok se ne reducira na pola. Patlidžane servirati na kuhanoj riži, sve preliti umakom i posuti kikirikijem.
Isprobajte i musaku s patlidžanima, patlidžane sa sirom, inćunima i pestom, salatu od bulgura i patlidžana te punjene patlidžane.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....