GENIJALNA IDEJA

Kelj pupčar s tjesteninom na ovaj način zasigurno još niste pripremali, a mogao bi vas oduševiti

 Berislava Picek/Cropix/
Hrskavi i aromatični zalogaji stvoreni su za grickanje u dobrom društvu, ali i kao predjelo ili brzo glavno jelo usred tjedna

Trebat će vam:

500 g kelja pupčara (prokulica)

350 g čipkaste tjestenine

100 g maslaca

sol

češnjak

100 g krušnih mrvica

štapići za ražnjiće

Priprema:

Prokulice očistite i stavite kuhati u slanu vodu. Tjesteninu kuhajte prema uputama na pakiranju. Oboje skuhajte al dente. Na drveni štapić nabodite naizmjenično prokulicu i tijesto. Na tavu stavite maslac te ga lagano otopite. Dodajte krušne mrvice i kratko ih popržite. Smjesu malo posolite te dodajte sitno sjeckani češnjak. Posložite ražnjiće od povrća i tjestenine te ih popržite sa svake strane. Poslužite toplo uz sezonsku salatu po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 02:53