Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 150 g maslaca
- 2 jaja
- 150 g šećera u prahu
- 2 žlice jake kave
- 30 g oštrog brašna
- 60 g prženih lješnjaka
- naribana korica limuna
Priprema
1. korak
Maslac pustite na sobnoj temperaturi da omekša pa ga još malo promiješajte i “gnječite” rukama zajedno s brašnom. Dodajte jaja, šećer, kavu i limunovu koricu i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
2. korak
Smjesom napunite špricu za oblikovanje kolača, odaberite oblik i radite kekse na prethodno masnom limu, s međusobnim razmakom od 5 cm. Kekse posipajte komadićima prženih lješnjaka i pecite u pećnici od 12 – 15 minuta na temperaturi od 180º C.
Izvor naslovne fotografije: Foto
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....