Trebat će vam:
500 g junetine ili miješanog mljevenog mesa
10-ak manjih ili 6-7 većih paprika
1 manji luk
2 režnja češnjaka
2 žličice crvene paprike
1 žličica soli
papar
1 šaka svježeg peršina
1 jaje
1 l umaka od rajčice
prstohvat šećera
malo timijana
Priprema:
Paprike očistite od koštica. Napravite smjesu od mljevenog mesa, sitno sjeckanog luka, češnjaka, crvene paprike, soli, papra, sitno sjeckanog svježeg peršina i jaja. Prema potrebi, dodajte i krušne mrvice. U većoj posudi zagrijte umak od rajčice. Začinite ga soli, šećerom i paprom, dodajte timijan i druge začine prema želji. U posudu za pečenje prebacite umak, dodajte paprike, prekrijte folijom ili poklopite poklopcem i ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva na sat vremena. Poslužite uz prilog prema želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....