Trebat će vam:
1 kg otkoštene piletine
200 g krušnih mrvica
100 g parmezana
korica jednog limuna
3 jaja
200 g brašna
1 konzerva pelata
1 manji luk
2 režnja češnjaka
1 šaka bosiljka
200 g mozzarelle
sol i papar
maslinovo ulje
maslac
Priprema:
Piletinu dobro posolite pa svaki komad najprije uvaljajte u brašno, zatim u dobro istučena jaja, koja ste također posolili, a zatim u mješavinu krušnih mrvica, parmezana i korice jednog limuna. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez mesa. Rasporedite meso po posudi za pečenje, dodajte na svaki komad kockicu maslaca i pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Meso uvijek možete i pržiti u ulju. Dok se meso peče, u lonac dodajte malo maslinova ulja, a na to sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne poprimi boju. Dodajte češnjak, a zatim i pelate. Dodajte šećer, sol i papar. Kuhajte 20-ak minuta i pred kraj ubacite svježi bosiljak. Kada je meso gotovo, na svaki komad stavite dvije, tri žlice umaka od rajčice i rasporedite mozzarellu. Vratite u pećnicu na još 10-ak minuta. Poslužite uz pire krumpir ili drugi prilog prema želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....