Spas za vrući dan

Kad želimo brzo gotov i lagan ručak, koji nas podsjeća na dane uz more, kuhamo ovo jelo

 Irigri8/Getty Images/istockphoto
Riža s tikvicama i maslinama možda zvuči neobično, no slasno je to jelo koje možete jesti i toplo i hladno

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

200 g jasmin riže
240 ml pilećeg temeljca
1 list lovora
240 ml vode
2 velike tikvice
2 žlice maslinova ulja
sol i papar
1 avokado
šaka očišćenih crnih maslina
peršin po želji

Priprema:

U velikom loncu zakuhajte temeljac i vodu. Umiješajte rižu, dodajte lovorov list i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 18 minuta.

U tavi zagrijte maslinovo ulje i pecite tikvice narezane na ploškice dok ne povenu, a onda ih posolite i popaprite.

U veliku zdjelu dodajte kuhanu i procijeđenu rižu i ostavite da se ohladi nekoliko minuta. Dodajte tikvice, avokado narezan na kockice, masline koje ste narezali na kolutiće i usitnjeni peršin po želji.

Promiješajte da se sjedini i po potrebi dodajte sol i papar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2024 17:22