Trebat će vam:
800 g junećih rebaraca (rez mesa - presjek rebara po širini, debljine 2 cm) |
Marinada:
1 dl bijelog vina 2 žlice senfa sol da kompletno prekrije meso papar |
Juneća rebarca marinirati u zatvorenoj posudi 24 h. Rebarca položiti na dobro zagrijani roštilj i ispeći. Staviti na tanjur, premazati chimichurri umakom, prekriti alu-folijom i pustiti da odstoji 5 min.
Chimichurri umak:
2 šake svježeg peršina 4 češnjaka 2 žlice sušenog origana 2 žlice soka od limuna 2 žlice crnog vina 2 žlice vinskog octa 1/2 male žlice krupnog crvenog papra 1/2 male žlice soli 1/4 male žlice mljevenog crnog papra |
Miksati rucnim mikserom (na nož) dok se sastojci ne usitne (cca. 30 sec.) Dodati 2 dl maslinova ulja, malu žlicu nasjeckanih papričica i žlicu nasjeckanog peršina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....