Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 jušna žlica maslaca
- 1 jušna žlica maslinovog ulja
- 1 poriluk, očišćen i narezan
- 2 tikvice, narezane na kolutiće
- 1 mrkva, oguljena i narezana
- 1 konzerva graha (400g)
- 200 g mladih zelenih mahuna
- 100 g graška
- 1 veći krumpir, oguljen i narezan na kockice
- 1 luk, sitno sjeckani
- 1 l povrtnog temeljca
- Za Pistou:
- 2 režnja češnjaka
- 1 šalica svježeg lišća bosiljka
- 1 jušna žlica pinjola
- 3 jušne žlice maslinovog ulja
- 30 g fino ribanog parmezana
Priprema
1. korak
U širokoj zdjeli zagrijte maslinovo ulje i maslac. Dodajte poriluk i pirjajte dok ne omekša. Poriluku dodajte krumpir i temeljac. Kada zakipi smanjite vatru i kuhajte 10-ak minuta. Zatim dodajte ostatak povrća, posolite i popaprite. Kuhajte još desetak minuta dok povrće malo ne omekša.
2. korak
Za pistou usitnite češnjak, bosiljak i pinjole u mužaru ili kuhinjskom blender. Zatim dodajte maslinovo ulje i parmezan. Kad je juha gotova u nju umiješajte dvije jušne žlice pistoua, a ostatak poslužite uz juhu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....