Juha od tikvica i kopra

 Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sastojci:

2 tikvice
1 žuta mrkva
1 narančasta mrkva
peršinov list
1-2 žlice kopra
1 mali luk
1 češanj češnjaka
sol
papar
pola žličice mljevenog đumbira
prstohvat muškatnog oraščića

Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Krem juha od tikvica.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Na maslinovu ulju zažutite luk pa kada postane staklast, dodajte narezanu mrkvu. Kratko pirjajte te dodajte tikvicu, peršinov list, nasjeckani češnjak i kopar. Ulijte oko litru vode. Kuhajte dok povrće ne omekša, a potom juhu izradite štapnim mikserom te dodajte preostale zacčne. Poslužite s hrskavo pečenim lukom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2024 07:01