Priprema: 30 minuta • Kuhanje: 2 sata • Porcija: 4-6
Trebat će ti:
2 velika luka
450 g svinjetine
2 žlice ulja
2 velike mrkve
250 g bijelog graha iz konzerve
1 l povrtnog temeljca
2 žlice soli
1 žlica mljevenog crnog papra
3 žlice kopra za ukrašavanje
2 lista lovora po želji
Priprema:
Svinjetinu narežite na kocke. Narežite jedan luk na kolutiće i stavite direktno na svinjetinu. Lagano pritisnite luk da iscijedite malo soka. Stavite meso s lukom u hladnjak da se marinira preko noći. Izvadite svinjetinu iz hladnjaka. Izvadite luk i bacite ga. U nauljenom loncu na srednje jakoj vatri ispecite svinjetinu dok komadići ne porumene. Dodajte luk narezan na kockice i mrkvu narezanu na ploške. Pirjajte dok povrće ne porumeni. Dodajte grah, lovor i temeljac. Smanjite vatru i kuhajte sat i pol. Posolite i popaprite. Možda ćete morati dodati još vode jer grah upija tekućinu. Maknite juhu s vatre. Ukrasite svježim koprom i poslužite!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....