
Recept Slavice Šagolj donosi juhu koja je pravi spoj jednostavnosti, svježine i bogatstva okusa. Nježne šparoge i mladi špinat stapaju se u kremastu teksturu, dok krumpir daje punoću, a aromatični špek hrskavu završnu notu. Ova juha nije samo okrepljujuća, ona je poput toplog, zelenog zagrljaja koji miriše na proljeće i donosi vedrinu u svaki zalogaj.
JUHA OD ŠPAROGA I ŠPINATA
Trebat će vam:
400 g šparoga
200 g špinata
2 manja krumpira
1 veća glavica luka srebrenca
2 češnja češnjaka
3 žlice maslinova ulja
500 ml povrtnog temeljca
sol i papar
50 g špeka
Priprema:
Na maslinovom ulju popržite na sitno narezan luk, kad postane staklast dodajte sitno narezan češnjak. Kratko popržite. Dodajte na kockice narezan krumpir te kratko pirjajte. Sastojke zalijte povrtnim temeljcem, kuhajte 15 – 20 minuta. Dodajte na manje komade narezane šparoge i nastavite sve kuhati oko 10 minuta. Na kraju dodajte špinat i kratko prokuhajte. Začinite paprom i solju. Juhu izmiksajte štapnim mikserom. Špek narežite na manje komade, prepržite na tavi i dodajte juhi prilikom serviranja. Nekoliko šparoga omotajte kuhanom šunkom i kratko ispecite te servirajte uz juhu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....