Juha od manga i kozica

 Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sastojci:

2 veća manga
1-2 glavice luka
maslinovo ulje
malo kokosova mlijeka (po želji)
200 ml vrhnja za kuhanje
3 jušne žlice meda
svježe naribani đumbir (po želji)
svježe mljeveni papar i sol

Zagreb, 260814.
Hladne juhe osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Juhe su povrtne, intenzivnih boja sa zanimljivim dodacima.
Na fotografiji: Juha mango.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Priprema:

Ovu pomalo egzotičnu juhu pripremit ćete na sljedeći način: na malo maslinova ulja i luka nekoliko minuta prodinstajte mango, zatim dodajte malo kokosova brašna te med. Okrenite nekoliko puta kako bi se svi sastojci proželi. U blender stavite tako pripremljen mango, malo kokosova mlijeka (možete i običnog mlijeka te mu dodati još malo kokosova brašna) i 1 dl vrhnja za kuhanje pa miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Zatim začinite po želji solju, svježim paprom, a za slatkastu notu dodajte još malo meda. Ovu juhu možete jesti hladnu, a poslužite s kozicama koje ste prethodno tostirali na tavici.

Svidio vam se recept? Pročitajte još kako pripremiti juhu od graška i mente i juhu od mrkve i naranče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. studeni 2024 12:57