Još niste jeli ovako dobru ljetnu pitu!

Ljeto savršeno za pečenje pita!

Kasno ljeto pogotovo kišna popodneva sasvršena su za pripremu ljetnih pita. Donosimo vam sjajan recept kako napraviti pitu od šumskog voća, ali ovu pitu možete nadjenuti i pečenim marelicama, kruškama, breksvama ili malinama.

Izvor fotografije: Alex Farnum

Trebat će vam:

prhko tijesto

500 g šumskog voća

30 g brašna

30 g šećera

sjemenke 1 vanilinog štapića

naribani đumbira

*cimeta po želji

naribana limunova korica i 1/2 cjeđenog limunovog soka

Za “crumble”posip

100 g brašna

30 g kukuruzne krupice

65 g smeđeg šećera

6 jušnih žlica omekšanog maslaca

prstohvat soli

Tijesto izradite po uputama koje možete pročitati ovdje.

Voće izmiješajte sa svim sastojcima i pustite nek se prožmu 5-10 minuta pa ga ubacite u pleh za pečenje koji ste prethodno obložili dobivenim prhkim tijestom.

Za posip dobro promiješajte sve suhe sastojke, a zatim dodajte maslac u prstima izradite dok ne dobijete veće grumene tijesta. Pa prije pečenja velikodušno posipajte po voću. Pecite između 45 i 55 minuta na 190°C. Imajte na umu da unutrašnjost treba ostati sočna. Poslužite s crème fraîcheom, šlagom ili sladoledom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 01:37