BRZO I FINO

Jednostavan pileći gulaš s rižom spasit će svaki ručak

Jednostavan za pripremu, pileći gulaš s rižom idealan je za svakodnevne obroke, ali i za prilike kada želite poslužiti nešto domaće i toplo.

PILEĆI GULAŠ S RIŽOM

image
Iko636/Getty Images

Trebat će vam:
500 g pilećeg filea (ili pilećih bataka bez kostiju)
1 velika glavica luka (sitno nasjeckana)
2 režnja češnjaka (sitno nasjeckana)
1 crvena paprika (narezana sitno u blenderu)
1 žuta paprika (narezana sitno u blenderu)
2 svježe rajčice (nasjeckane)
1 žlica koncentrata rajčice
1 žličica dimljene paprike
1/2 žličice mljevene paprike
1 žličica suhog timijana
300 ml pilećeg temeljca
2 žlice maslinova ulja
sol i svježe mljeveni papar (prema ukusu)
svježi peršin (sitno nasjeckan, za ukras)
200 g riže
400 ml vode
prstohvat soli
1 žličica maslaca ili maslinova ulja

Priprema:
Pileće meso narežite na manje komade. Zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pržite dok ne postane staklast (oko 5 minuta). Dodajte češnjak i pržite još minutu. Ubacite komadiće piletine u tavu i pržite dok meso ne poprimi zlatnu boju sa svih strana. Dodajte paprike, rajčice i koncentrat rajčice, promiješajte pa dodajte dimljenu papriku, mljevenu papriku i timijan. Prelijte pilećim temeljcem, posolite i popaprite prema ukusu. Pokrijte posudu poklopcem i pustite da se gulaš kuha na laganoj vatri oko 25-30 minuta. Ako je potrebno, dodajte još malo temeljca, kako bi umak ostao dovoljno sočan. U lonac stavite rižu, vodu i prstohvat soli. Pustite da zakuha, smanjite vatru, pokrijte i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta, dok riža ne upije svu vodu. Maknite s vatre i ostavite poklopljeno još 5 minuta. U kuhanu rižu dodajte žličicu maslaca ili maslinova ulja i lagano promiješajte vilicom. Prelijte ju gulašem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. siječanj 2025 08:22