ZDRAVO I FINO

Jednostavan mediteranski klasik: Pečena riba s limunom

Idealno za ljubitelje mediteranske kuhinje i one koji vole brzo, ali ukusno pripremljene obroke

RIBA S LIMUNOM

Priprema: 10 minuta

Pečenje: 30 minuta

Porcija: 2-4

Trebat će vam:

2 ribe prema želji (to može biti bijela riba, a može biti i losos ili pastrva)

2 netretirana limuna

maslinovo ili drugo ulje prema želji

7-8 režnjeva češnjaka (u opni)

svježi peršin

Priprema:

Ribu očistite i narežite na filete ili pecite u komadu. Pola limuna narežite na ploške, a drugu polovicu iscijedite. Sve zajedno stavite kuhati s malo soli. Kada limun omekša, blenderom ili vilicom ga usitnite. Ribu natrljajte soli, paprom i masnoćom. Na dno posude stavite pola drugog narezanog limuna na ploške i usitnjeni kuhani limun. Začinite soli i paprom, dodajte masnoću i cijele režnjeve češnjaka. Dodajte i malo vode. Na to dodajte ribu i pecite na 200 stupnjeva 20-30 minuta, ovisno o veličini komada ribe. Izvadite iz pećnice. Ribu maknite, ploške limuna također, a češnjak istisnite iz opne i dobro ga povežite s umakom na dnu posude. Ako je potrebno, dodajte malo temeljca ili vode pa dodatno zakuhajte. Dobiveni umak poslužite uz ribu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. veljača 2025 09:22