
RIBA S LIMUNOM
Priprema: 10 minuta
Pečenje: 30 minuta
Porcija: 2-4
Trebat će vam:
2 ribe prema želji (to može biti bijela riba, a može biti i losos ili pastrva)
2 netretirana limuna
maslinovo ili drugo ulje prema želji
7-8 režnjeva češnjaka (u opni)
svježi peršin
Priprema:
Ribu očistite i narežite na filete ili pecite u komadu. Pola limuna narežite na ploške, a drugu polovicu iscijedite. Sve zajedno stavite kuhati s malo soli. Kada limun omekša, blenderom ili vilicom ga usitnite. Ribu natrljajte soli, paprom i masnoćom. Na dno posude stavite pola drugog narezanog limuna na ploške i usitnjeni kuhani limun. Začinite soli i paprom, dodajte masnoću i cijele režnjeve češnjaka. Dodajte i malo vode. Na to dodajte ribu i pecite na 200 stupnjeva 20-30 minuta, ovisno o veličini komada ribe. Izvadite iz pećnice. Ribu maknite, ploške limuna također, a češnjak istisnite iz opne i dobro ga povežite s umakom na dnu posude. Ako je potrebno, dodajte malo temeljca ili vode pa dodatno zakuhajte. Dobiveni umak poslužite uz ribu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....