Pravi okus ribe

Jednom kad ih probate pripremiti sami po ovom receptu, riblje štapiće više nećete kupovati

 Rus32/Getty Images/istockphoto
Svi ponekad pribjegnemo lak(š)im rješenjima, no ovo jelo to ne zaslužuje. Priprema je laka, a jelo brzo gotovo pa nema razloga da mu ne pružite priliku

Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme kuhanja: 15 minuta
Porcije: 4

RIBLJI ŠTAPIĆI S BIJELIM ZAČINSKIM UMAKOM

Trebat će vam:
500 g fileta bijele ribe, oslić ili bakalar
100 g brašna
2 jaja
150 g krušnih mrvica
1 žličica paprike, slatke ili dimljene
sol
papar
ulje za prženje

Za začinski umak:
200 g kiselog vrhnja
2 žlice majoneze
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan ili protisnut
1 žlica soka limuna
1 žlica sitno sjeckanog kopra ili peršina
sol i papar po ukusu

Priprema:

Filete narežite na štapiće dužine 8-10 cm. Posolite i popaprite. U jednu zdjelu stavite brašno, u drugu razmućena jaja, a u treću krušne mrvice pomiješane s paprikom. Svaki komad ribe uvaljajte prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u krušne mrvice. Pržite u dubokom ulju na srednje jakoj vatri dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 3-4 minute sa svake strane). Ocijedite na papirnatim ubrusima. Pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, češnjak, limunov sok i kopar. Posolite i popaprite po ukusu. Hladite u hladnjaku do posluživanja.

Poslužite riblje štapiće uz bijeli umak i prilog po želji, poput salate ili pomfrita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. siječanj 2025 08:22