Pet recepata za salate koji su gotove za tren, a krcate proljetnim okusima!
Salata od ljubičastog kupusa i šipka
500 g ljubičastog kupusa 300 g mrkve 4 žlice maslinovog ulja 4 žličice kumina 2 žlice octa sol papar 1 šipak/nar 60 g brazilskih oraščića |
Kupus i mrkvu naribajte. Šipak očistite tako da ostavite samo sjemenke. Dodajte maslinovo ulje, kumin, sol, papar i istrgane brazilske oraščiće. Sve dobro promiješajte.
Pikantna salata od krumpira
1 žličica sjemenki kumina 1 žličica sjemenki korijandera 4 srednje rajčice 3 žlice maslinovog ulja sok 1 limuna 2 češnja češnjaka 1 luk 2 žličice kurkume 4 velika krumpira sol i papar 2 mlada luka 50 g listića badema 1 svježi čili |
Krumpire skuhajte i izrežite na veće komade. Kumin i korijander usitnite u mužaru. Dodajte ih krumpiru. Zatim dodajte isjeckane rajčice, maslinovo ulje, sol, papar, maslinovo ulje, sok 1 limuna, protisnuti češnjak, nasjeckani luk, kurkumu, nasjeckani mladi luk, listiće badema i nasjeckani čili bez sjemenki.
Panzanella
400 g rajčica 1 kruh, stari 1 krastavac 1 luk bosiljak 1 žlica kapara 2 žlice octa 125 ml maslinovog ulja sol papar |
Rajčice nasjeckajte na komade. Kruh lagano prepecite u pećnici kojih 5 minuta. U posudu natrgajte kruh, dodajte rajčicu, nasjeckani krastavac, nasjeckani luk, svježi bosiljak, kapare, ocat, sol, papar i maslinovo ulje. Pustite da se marinira u hladnjaku oko sat vremena prije posluživanja.
Mediteranska salata
800 g krumpira 100 g maslina bosiljak 150 g feta sira 2 češnja češnjaka 4 žlice maslinovog ulja 2 žlice octa sol papar |
Krumpir skuhajte, Masline kupite s košticama i zatim ih izvadite te masline narežite na komadiće. Fetu natrgajte prstima. Češnjak protisnite. Sve pomiješajte i dodajte maslinovo ulje, sol, papar, ocat i bosiljak.
Salata od bijelog graha
400 g bijelog graha iz konzerve 140 g rajčica 1 mali luk 15 ml octa 30 ml maslinovog ulja Bosiljak 1 žlica bučinog ulja sol i papar |
Rajčicu narežite na komade. Luk narežite na sitne kockice. Pomiješajte grah, rajčicu i luk. Dodajte ocat, maslinovo ulje i bosiljak. Pustite da se marinira sat vremena u hladnjaku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....