PREDOBRA IDEJA!

Jede vam se dobar sendvič s tunom, a nemate konzervu u smočnici? Probajte ovo, bit će još jeftinije

Na recept sličan ovom već smo naišli prije nekoliko godina i od tada se ovim trikom često poslužimo

Kada vam se jede dobar tuna sendvič ili salata, a u smočnici ne možete pronaći niti jednu konzervu tune, ne brinite, jer za vas imamo dobar prijedlog. Od konzerve slanutka, naime, možete napraviti salatu koja će okusom već na prvu podsjetiti na tunu i utažiti želju za finim, slasnim sendvičem.

image
Ekaterina Mamontova/Getty Images/istockphoto

Sve što vam treba je jedna konzerva slanutka ili oko 200 grama kuhanog slanutka, pola sitno sjeckanog luka i dva kisela krastavca, jedna žlica grčkog jogurta ili vrhnja i jedna žlica majoneze, sol i papar, žličica senfa i sok pola limuna. Po želji, dodati možete i, primjerice, kapare, a želite li cijelu stvar učiniti još malo posebnijom, dodati možete i malo smrvljenih algi. Sve sastojke pomiješajte, dobro ohladite i bacite se na slaganje sendviča.

Sendvič napravite tako da pripremite dvije kriške kruha. Premažite ih maslinovim uljem i stavite na vruću tavu. Na jednu polovicu stavite mješavinu sa slanutkom i, po želji, dodajte topivi sir, preklopite drugom polovicom i dobro pritisnite pa tostirajte još kratko dok se sir ne otopi. Poslužite toplo i dodatno prelijte umakom po želji. Ako volite ljuto to može biti, recimo, sriracha.

image
Lauripatterson/Getty Images

Osim u sendviču, slanutak pripremljen na ovaj način možete poslužiti i u tortilji, kao kremastu salatu na plati uz različite sireve i masline. Naravno, ako izbjegavate namirnice životinjskog podrijetla, nemojte koristiti mozzarellu ili gaudu, već koristite veganske sireve, majonezu i jogurt i sve sastojke koje možete zamijenite onima biljnog podrijetla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. siječanj 2025 06:02