Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 1
Sastojci
- 1 kg janjetine (idealno malo starije, dakle veće) od buta
- 200 g dimljene slanine
- 1 kg luka (najbolje pomiješati obični, srebrenac i ljubičasti)
- 1 cijeli veći češnjak
- 250 g kiselog kupusa
- 250 g kisele repe
- 30 g mljevene slatke paprike
- 10 g mljevene ljute paprike
- 4 lovorova lista lgrančica ružmarina
- grančica kadulje
- 2 dcl bijelog poluslatkog ili slatkog vina
- 500 g krumpira srednje veličine
- 100 g kajmaka
- vezica peršinova lista
Priprema
1. korak
Otkostite janjetinu. Kosti kuhajte s nasjeckanim lukom i očišćenim češnjakom tako da se luk potpuno raskuha. Nasjeckajte slaninu na kockice i prepržite ju. Dodajte janjeće meso narezano na kocke. Podlijevajte svakih nekoliko minuta juhom od janjećih kostiju i vinom. Dodajte začine pred kraj pirjanja (cca 40 minuta).
2. korak
Dodajte kupus i repu i pirjajte lagano još desetak minuta. Neoguljeni krumpir pecite u jako zagrijanoj pećnici tako da kora malo nagori. Ogulite ga, ovlaš posolite i vrelog prelijte kajmakom i nasjeckanim peršinovim listom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....