CHEF MARIO MIHELJ

Janjeća kalja: Danas pripremamo lešo janjetinu sa sezonskim povrćem na žlicu

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Chef iz zagrebačkog El Tora s nama je podijelio recept za aromatičnu janjetinu na žlicu

Trebat će vam:

600 g janjeće plećke
400 g janjećih rebara
300 g mrkve
300 g krumpira
300 g celerova korijena
20 g peršinova lista
100 g kupusa
1 g soli
1 g papra u zrnu
2 režnja češnjaka
0,05 l maslinova ulja

Priprema:

Meso janjetine narežite na komade srednje veličine te lagano začinite solju. U lonac stavite meso, povrće i krupni papar, zalijte vodom da sve prekrije i lagano kuhajte poklopljeno. Nakon sat vremena kuhanja provjerite je li meso omekšalo. Ako jest, onda ostavite nekoliko minuta da se smiri i spremno je za serviranje. Najbolje je jelo ostaviti u loncu u kojem se kuhalo pa posipati svježe nasjeckanim peršinom i pokapati dobrim maslinovim uljem. Ako ga servirate u tanjuru, uzmite što veći i dublji tanjur da vam stane sve povrće i meso.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 16:56