JEDNOSTAVNI SASTOJCI

Jaja s gljivama i jesenskim povrćem mogu postati itekako zasitan ručak usred tjedna

 Deposit Photos/
Priprema ovog ručka oduzet će vam svega 20 minuta pa je tako odličan izbor za pripremu usred tjedna

Trebat će vam:

10-ak prokulica
100 g šampinjona
1 režanj češnjaka
Prstohvat sušenog timijana ili dvije grančice svježeg
2 žlice parmezana
2 žlice kiselog vrhnja
Maslinovo ulje
2-3 jaja
Sol i papar

Priprema:

Dobro zagrijte maslinovo ulje, prokulice operite, prepolovite i zapecite ih sa svih strana. Dodajte očišćene i nasjeckane šampinjone, timijan i usitnjeni režanj češnjaka. Pirjajte 10-ak minuta, začinite soli i paprom. Dodajte dvije žlice kiselog vrhnja, pomiješajte. Na povrće razbijte jaja, poklopite i pecite 2-3 minute, dok se jaja ne ispeku. Na kraju pospite sitno ribanim parmezanom, dodajte još soli i papra i poslužite uz tostirani kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 08:46