ŠTO KUHATI?

Ispecite losos i poslužite ga uz jednostavnu grah salatu, ručak je gotov u 20-ak minuta

 David Kadlec/
Ovakav ručak idealan je za dane kada nemate previše vremena za kuhanje, a želite pojesti nešto ukusno i zdravije od sendviča

Trebat će vam:

4 fileta lososa

1 žlica senfa

1 konzerva bijeloga graha

3 mlada luka

1 limun

4-5 trakica slanine

4-5 listova kelja

sol i papar

ulje po želji

Priprema:

U posudici pomiješajte dvije žlice maslinova ulja, senf, jednu žličicu limunova soka i sol pa dobivenom smjesom premažite losos. Stavite ga u posudu za pečenje i pecite 20 minuta na 180 stupnjeva ili dok nije pečeno, ovisno o veličini komada ribe. Za to vrijeme isperite grah, stavite ga u posudu. Dodajte na kolutiće nasjeckani mladi luk i na manje komadiće nasjeckani kelj. Začinite ostatkom limunova soka, soli i paprom, dodajte i ulje i sve dobro pomiješajte. Na tavi ili u pećnici hrskavo ispecite slaninu i razlomite je na manje komadiće. Ubacite u salatu i poslužite uz losos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 09:51