Trebat će vam:
4 fileta lososa
1 žlica senfa
1 konzerva bijeloga graha
3 mlada luka
1 limun
4-5 trakica slanine
4-5 listova kelja
sol i papar
ulje po želji
Priprema:
U posudici pomiješajte dvije žlice maslinova ulja, senf, jednu žličicu limunova soka i sol pa dobivenom smjesom premažite losos. Stavite ga u posudu za pečenje i pecite 20 minuta na 180 stupnjeva ili dok nije pečeno, ovisno o veličini komada ribe. Za to vrijeme isperite grah, stavite ga u posudu. Dodajte na kolutiće nasjeckani mladi luk i na manje komadiće nasjeckani kelj. Začinite ostatkom limunova soka, soli i paprom, dodajte i ulje i sve dobro pomiješajte. Na tavi ili u pećnici hrskavo ispecite slaninu i razlomite je na manje komadiće. Ubacite u salatu i poslužite uz losos.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....