PREDOBAR RUČAK

Imamo prilično jednostavan recept za najslasnija krilca iz pećnice, ovo morate probati

 Ravsky/Getty Images
Dok se krilca peku, u zdjeli pomiješajte maslac, ljuti umak i med i začine pa krilca obložite dobivenim umakom. Ovo je doslovno za polizati prste

Trebat će vam:

2 kg pilećih krilaca

1 žlica praška za pecivo

2 žličice papra s limunom

korica od 1 limuna

maslinovo ulje

4 žlice maslaca

3 žlice meda

2 žlice tabasca po želji

sol i papar po potrebi

Priprema:

Pileća krilca osušite papirnatim ručnicima. Stavite žičanu rešetku preko lima za pečenje obloženog papirom za pečenje. Rešetku lagano premažite maslinovim uljem. Zagrijte pećnicu na 230°C. Premažite krilca paprom, limunovom koricom i praškom za pecivo. Dodajte piletinu u jednom sloju na rešetku i ostavite oko 30 minuta prije kuhanja. Pecite krilca 45 minuta i izvadite ih iz pećnice. Krilca trebaju biti hrskava i zlatno smeđa. U međuvremenu u manjem loncu rastopite maslac na srednje laganoj vatri, dodajte ljuti umak i med, pa pirjajte oko 5 minuta. Dodajte svježe mljeveni crni papar, sol po potrebi i malo svježeg soka od limuna. Ubacite krilca u veliku zdjelu za miješanje s umakom od meda. Osigurajte da su krila ravnomjerno premazana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:02