ŠTO KUHATI OVAJ TJEDAN

Imamo odlične ideje za ručak: Kus kus s piletinom i povrćem, junetina iz pećnice, quiche i varivo od leće

Osim toga, na meniju je još i pržena riža s jajima, punjeni krumpiri sa slaninom i sirom te krem juha od oslića

Ovaj tjedan započinjemo bezmesnim prijedlogom za ručak: na redu je pržena riža s jajima i povrćem. Nastavljamo s brzinskim jelima: kus kus s piletinom i povrćem i utješno varivo od leće mogu biti odličan ručak za dva dana. Nešto kompliciranije jelo je junetina iz pećnice u umaku od povrća, no i u ovom smo receptu maksimalno smanjili vrijeme koje morate provesti za štednjakom pa se ovo jelo najvećim dijelom kuha u pećnici. Petkom volimo riblja jela pa predlažemo krem juhu od oslića. U subotu možete pripremiti quiche Lorraine, a za prilog nedjeljnom ručku, ili za večeru uz finu salatu, predlažemo krumpire punjene slaninom i sirom. Svi recepti vas čekaju u nastavku.

PONEDJELJAK

Ako za početak tjedna tražite bezmesni recept koji možete pripremiti brzo kod kuće, pržena riža s jajima mogla bi biti dobitna kombinacija. U nastavku donosimo recept koji možete prilagoditi sastojcima koje imate u kuhinji.

PRŽENA RIŽA S JAJIMA

image
Fudio/Getty Images/istockphoto

UTORAK
Kus-kus s piletinom i povrćem možete pripremiti s lako dostupnim sastojcima. Sastojke slobodno prilagodite onome što imate u hladnjaku pa iskoristite razno povrće. Ovo jelo možete poslužiti toplo, a bit će odlično i kao hladna salata za sutradan.

KUS-KUS S PILETINOM I POVRĆEM

image
Fcafotodigital/Getty Images

SRIJEDA

Ako vam treba ideja za jelo ja žlicu, neka to ovog tjedna bude ukusno varivo od leće. Po želji u njega možete dodati i suho meso ili kobasice, a može biti i samo povrtno varivo. Poslužite ga uz komad nekog dobrog kruha, zelenu salatu ili žlicu kiselog vrhnja. Varivo od leće bit će idealno i kao ručak za dva dana.

VARIVO OD LEĆE

image
Julia Nagy/Getty Images

ČETVRTAK

Ako ste raspoloženi za mesni ručak koji vam može potrajati i dva dana, pripremite junetinu iz pećnice u umaku od povrća i poslužite ju uz pire krumpir, rižu, tjesteninu, palentu ili pečeno povrće.

JUNETINA IZ PEĆNICE U UMAKU OD POVRĆA

image
Anna_shepulova/Getty Images

PETAK

Ako se ovog petka odlučite za riblji ručak, pripremite krem juhu od oslića kojoj će posebnu svježinu dati limunov sok. Kremasta juha od oslića je lagano i hranjivo jelo koje možete pripremiti brzo i jednostavno. Umjesto oslića možete koristiti i filete neke druge ribe.

KREM JUHA OD OSLIĆA

image
Aleksei Isachenko/Getty Images

SUBOTA

Quiche Lorraine je slana pita od prhkog tjedna i kremastog nadjeva od jaja, vrhnja te slanine i sira. Umjesto slanine možete koristiti i šunku. Quiche poslužite topao uz svježu salatu, a bit će odličan i idući dan za gablec.

QUICHE LORRAINE

image
Margouillatphotos/Getty Images

NEDJELJA

Ovo jelo je savršen spoj kremastog krumpira, hrskave slanine i rastopljenog sira, s aromatičnim dodatkom svježeg peršina. Pripremite punjeni krumpir iz pećnice kao glavno jelo uz neku salatu, ili ga dodajte kao prilog mesnom jelu. Ovaj recept će biti savršen za obiteljska okupljanja, a možete ga prilagoditi dodajući mu i druge sastojke poput pečenih gljiva.

PUNJENI KRUMPIRI

image
Freeskyline/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. prosinac 2025 10:30