![36051951](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/16/k_36051951_640.png)
Trebat će vam:
200 g gorgonzole
110 g maslaca sobne temperature
150 g oštrog brašna
60 g kukuruznog škroba
četvrt žličice soli
prstohvat papra
35 g oljuštenih pistacija
žličica naribane korice limuna
Priprema:
Sir i omekšali maslac izmiksajte u posudi. Sa strane pomiješajte brašno, kukuruzni škrob, sol i papar. Dodajte suhe sastojke siru i maslacu te ih špatulom izmiješajte. Krupno usitnite pistacije i dodajte je u smjesu, a zatim ubacite i naribanu koricu limuna. Razvaljajte tijesto i izrežite oblike po želji te ih s razmacima stavite na lim prekriven papirom za pečenje. Stavite lim s izrezanim keksima barem na pola sata u hladnjak. Zagrijte pećnicu na 180°C i stavite kekse peći do 15 minuta. Pripazite kada počnu poprimati zlaćanu boju da ih izvadite pa ih pustite da se ohlade kako bi se stvrdnuli.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....