Hrskavi kašoto

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 100 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 20 g sir dimljeni kravlji
  • 100 g slanutak
  • 100 g ječmena kaša
  • 10 g špek
  • 40 g suha svinjska kračica ili koljenica –buncek
  • 1 jaje
  • 20 g tikvice
  • 40 g bundeva pečenica/muškatna
  • 10 g brašno oštro
  • 20 g corn flakes
  • 0,2 lit ulje za prženje
  • sol mlinac/papar-po potrebi
  • 5 g peršin list
  • mirodije/začini iz vrta (list cikle, list kupusa, list peršina, timijana, matovilac,metvica…)

Priprema

1. korak

Ječmenu kašu kuhamo sa svinjskom koljenicom (prethodno ju operemo i ostavimo preko noći da se namoči ) potom ju ohladimo (mora biti kuhana do kraja).

2. korak

Špek narežemo na male kockice koje potom na vrućoj tavi naglo prepečemo, dodamo na kockice narezane tikvice i bundevu ( 5mm*5mm) te blago prepečemo. Dodamo ove sastojke u hladnu ječmenu kašu, naribamo dimljenog kravljeg sira, soli i papra te sjeckanog peršina i malo na kockice rezanog kuhanog bunceka. Po želji možemo još i dodati malo meda, drugu vrstu povrća ili mesa.

3. korak

Od ostatka bundeve napravimo pire (buča, maslac i začini). Oblikujemo malene kuglice koje paniramo u zobenim pahuljicama i pržimo u dubokom ulju .

4. korak

Slanutak preko noći namočimo i drugi dan kuhamo. Potom napravimo pire te ga začinimo sa solju, paprom i po želji dodamo malo vrhnja i maslaca. Na tanjur poslužimo pržene kolutiće kašota te dekoriramo sa mirodijama, a na kraju stavimo malo redukcije vina i crvenog kupusa i meda.

Restaurant Dobra vina, chef kuhinje Zoran Gajić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. studeni 2024 10:30