Trebat će vam:
200 g listova za savijaču
2 poriluka
3 veće mrkve
2 paprike
150 g šampinjona
umak od soje
đumbir
pola manje glavice naribanog svježeg kupusa
ulje od kikirikija plus ulje za prženje
Za umak:
150 g grčkog jogurta
100 g vrhnja
žličica senfa
4 kisela krastavca
nekoliko kapara
sol i papar
Priprema:
Mrkvu, papriku i poriluk narežite na trakice, zelje naribajte, a gljive narežite na listiće. Wok stavite na izvor topline i dobro ga zagrijte. Stavite ulje i odmah dodajte poriluk koji pržite otprilike jednu minutu. Dodajte mrkvu i papriku te nastavite pržiti. Nakon nekoliko minuta dodajte gljive te začine, umak od soje i sitno ribani đumbir. Maknite s vatre. Povrće mora ostati hrskavo. Kore za savijaču prerežite na četiri jednaka dijela. Na jedan dio pri vrhu stavite po dužini žlicu nadjeva i malo naribanog svježeg zelja. Zatim sve rubove premažite rijetkom mješavinom vode i brašna. Ova mješavina poslužit će vam da se rolice tijekom pečenja ne odmotaju. Bočne strane preklopite preko nadjeva te zarolajte tijesto (poput pripreme sarme). Ulje dobro zagrijte, pržite svaku rolicu 20-ak sekundi sa svake strane, dok ne poprime smeđu boju. Rolice stavljajte na papirnati ubrus kako biste uklonili višak masnoće. Tople hrskave rolice servirajte uz umak. U zdjelicu stavite grčki jogurt, vrhnje i žličicu senfa te lagano promiješajte. Usitnite kisele krastavce i kapare te dodajte ostalim sastojcima. Začinite solju i paprom po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....