OBOŽAVAMO KAD HRSKA

Hrskave rolice od omiljenog sezonskog povrća s brzim umakom od kiselih krastavaca

 Berislava Picek/Cropix/
Iskoristite poriluk, mrkvu, papriku i šampinjone pa pripremite najhrskavije sezonske rolice

Trebat će vam:

200 g listova za savijaču

2 poriluka

3 veće mrkve

2 paprike

150 g šampinjona

umak od soje

đumbir

pola manje glavice naribanog svježeg kupusa

ulje od kikirikija plus ulje za prženje

Za umak:

150 g grčkog jogurta

100 g vrhnja

žličica senfa

4 kisela krastavca

nekoliko kapara

sol i papar

Priprema:

Mrkvu, papriku i poriluk narežite na trakice, zelje naribajte, a gljive narežite na listiće. Wok stavite na izvor topline i dobro ga zagrijte. Stavite ulje i odmah dodajte poriluk koji pržite otprilike jednu minutu. Dodajte mrkvu i papriku te nastavite pržiti. Nakon nekoliko minuta dodajte gljive te začine, umak od soje i sitno ribani đumbir. Maknite s vatre. Povrće mora ostati hrskavo. Kore za savijaču prerežite na četiri jednaka dijela. Na jedan dio pri vrhu stavite po dužini žlicu nadjeva i malo naribanog svježeg zelja. Zatim sve rubove premažite rijetkom mješavinom vode i brašna. Ova mješavina poslužit će vam da se rolice tijekom pečenja ne odmotaju. Bočne strane preklopite preko nadjeva te zarolajte tijesto (poput pripreme sarme). Ulje dobro zagrijte, pržite svaku rolicu 20-ak sekundi sa svake strane, dok ne poprime smeđu boju. Rolice stavljajte na papirnati ubrus kako biste uklonili višak masnoće. Tople hrskave rolice servirajte uz umak. U zdjelicu stavite grčki jogurt, vrhnje i žličicu senfa te lagano promiješajte. Usitnite kisele krastavce i kapare te dodajte ostalim sastojcima. Začinite solju i paprom po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 06:28