SALATA ZA RUČAK

Hrskave prokulice i slanina mogu biti i dobra salata, dodajte heljdu i ručak je gotov

 Veselovaelena/Getty Images/istockphoto
Ova salata bit će odlična opcija i za ponijeti na posao. Napravite je dan prije i spremite u hladnjak

Trebat će vam:

500 g prokulica

100 g slanine

3 žlice maslinova ulja

1 žlica tahinija

sok jednog limuna

200 g feta, kozji sir ili drugi sir prema želji

sol i papar

Priprema:

Slaninu nasjeckajte na sitno i stavite je na vruću tavu. Dodajte 5 žlica vode i pustite da se kuha dok voda ne ispari. Nakon toga slanina će postati hrskava. Maknite iz tave pa na istu masnoću dodajte prepolovljene prokulice. Pecite ih dok ne poprime boju sa svih strana. U veću zdjelu stavite prokulice, slaninu i prema želji dodajte fetu ili neki drugi sir. U posebnoj posudici pomiješajte limunov sok, tahini i maslinovo ulje. Dodajte sol i papar, ali pripazite kako sve zajedno ne bi bilo preslano; slanina i sirevi sami su za sebe dovoljno slani. Dresing umiješajte s prokulicama i slaninom, i poslužite kao toplu ili hladnu salatu. Dodati možete i heljdu ili rižu, kako bi salata bila još više zasitna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 12:39