ZA PRSTE POLIZAT

Hrskava izvana, sočna iznutra – pileća krilca su klasik koji nikad ne dosadi!

Bilo da ih pečeš, pržiš ili pripremaš na roštilju, uvijek su savršena kombinacija jednostavnosti i fantastičnog okusa

PILEĆA KRILCA S ČEŠNJAKOM, PARMEZANOM I MASLACEM

Trebat će vam:
1 kg pilećih krilaca
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica soli
½ žličice crnog papra
1 žličica češnjaka u prahu
½ žličice paprike (slatke ili dimljene)

Za umak:
4 žlice maslaca
4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
50 g svježe naribanog parmezana
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
½ žličice chili pahuljica (po želji)

Priprema:
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Krilca osušite kuhinjskim papirom, zatim ih u velikoj zdjeli pomiješajte s maslinovim uljem, solju, paprom, češnjakom u prahu i paprikom. Složite ih na lim obložen papirom za pečenje u jednom sloju. Pecite 35-40 minuta, okrećući ih na pola vremena, dok ne postanu zlatno-smeđa i hrskava. U tavi na laganoj vatri otopite maslac i dodaj nasjeckani češnjak. Pržite ga 30 sekundi dok ne zamiriše. Maknite s vatre i umiješaj naribani parmezan, peršin i chili pahuljice (po želji). Pečena krilca prebacite u zdjelu i prelijte toplim umakom. Dobro promiješajte da se ravnomjerno oblože.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. ožujak 2025 08:22