Trebat će vam:
250 g sušene tjestenine
50 ml maslinova ulja
200 g graška
1 velika glavica luka
300 g hobotnice kuhane i narezane na manje komade
sok i korica jednog limuna
par listova svježe usitnjene mente
3 mlada luka
bučino ulje
sol
papar
Priprema:
U velikoj posudi s puno uzavrele vode skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite je, pomiješajte s maslinovim uljem i pustite da se ohladi. Hobotnicu kuhajte u puno posoljene vode dok ne omekša. Ocijedite, pustite da se ohladi i narežite na manje komade.
U veću tavu stavite ulje, dodajte na tanke ploške narezan luk i kratko popržite, 2 do 3 minute. Grašak prokuhajte u slanoj vodi i pustite da se ohladi. Mladi luk narežite na kolutiće. Sve ohlađene sastojke sjedinite, promiješajte. Dodajte limunov sok, usitnjenu mentu, sol i papar. Po vrhu posipajte netom naribanu limunovu koricu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....