ILI JE VOLITE ILI JE MRZITE

HLADETINA: Poširana jaja u želatini

 Mario Kučera
Ili je volite ili je mrzite, treće nema. Ta za mnoge dvojbena delikatesa oduvijek je imala obožavatelje i u pučkoj kuhinji i na kraljevskom dvoru.

Sastojci:

5 poširanih jaja
1/2 l masne juhe
0,5 dl maslinova ulja
1 jušna žlica narezanog peršinova lista
1 jušna žlica narezanog vlasca
sol i čili paprika
1 vrećica želatine

Hladetina
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Ako vam je od pripreme hladetine ostalo viška masne juhe, brzo možete pripremiti još jedno jelo kao ukusno predjelo ili mali obrok uz čašu vina. Poširajte jaja pa ih stavite u manje zdjelice za hladetinu i prelijte hladnom masnom juhom kojoj ste dodali vlasac, peršin i želatinu pripremljenu prema uputama (po potrebi pojačajte dozu želatine). Stavite u hladnjak pa prije služenja jaje u hladetini začinite maslinovim uljem, solju i - po volji - čilijem. Uz hladetinu sjajno idu i kriške tostiranog starog kruha natrljane s malo češnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 21:17