Trebat će vam:
1 luk
2 mrkve
1 manji komad celera
300 g svinjetine
heljda
temeljac
1 lovorov list
2 žličice crvene paprike
200 ml bijelog vina
temeljac
peršin
kiselo vrhnje po želji
sol i papar
Priprema:
Na maslinovom ulju najprije sa svih strana zapecite komadiće mesa. Maknite ih iz tave pa na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi zlatnu boju, dodajte ribanu mrkvu i celer. Pirjajte još 6 minuta pa vratite meso, dodajte vino i kuhajte dok alkohol ne ispari. Zatim dodajte temeljac, crvenu papriku, sol i papar pa pirjajte dok meso i povrće ne omekšaju. Na kraju možete dodati dvije žlice kiselog vrhnja i sve dobro pomiješati. Za to vrijeme skuhajte heljdu tako da je prelijete toplom vodom, ubacite lovorov list te začinite soli i paprom. Kuhajte dok ne omekša pa poslužite uz umak te pospite svježe sjeckanim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....