ŠTO ZA RUČAK?

Gusti, kremasti umak sa svinjetinom i povrćem najbolje se slaže uz heljdu

 Deposit Photos/
Od mesa i povrća napravite gusti umak, a zatim sve zajedno poslužite uz heljdu i zdjelu sezonske salate

Trebat će vam:

1 luk

2 mrkve

1 manji komad celera

300 g svinjetine

heljda

temeljac

1 lovorov list

2 žličice crvene paprike

200 ml bijelog vina

temeljac

peršin

kiselo vrhnje po želji

sol i papar

Priprema:

Na maslinovom ulju najprije sa svih strana zapecite komadiće mesa. Maknite ih iz tave pa na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi zlatnu boju, dodajte ribanu mrkvu i celer. Pirjajte još 6 minuta pa vratite meso, dodajte vino i kuhajte dok alkohol ne ispari. Zatim dodajte temeljac, crvenu papriku, sol i papar pa pirjajte dok meso i povrće ne omekšaju. Na kraju možete dodati dvije žlice kiselog vrhnja i sve dobro pomiješati. Za to vrijeme skuhajte heljdu tako da je prelijete toplom vodom, ubacite lovorov list te začinite soli i paprom. Kuhajte dok ne omekša pa poslužite uz umak te pospite svježe sjeckanim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 11:19