RUČAK USRED TJEDNA

Gusta juha od leće i korjenastog povrća za koju će vam trebati tek nekoliko sastojaka

 Deposit Photos/
Sjajan dodatak juhi bit će malo limunovog soka, a poslužiti je možete i uz žlicu grčkog jogurta

Trebat će vam:

2 veće mrkve

1 komad korijena celera

1 luk

200 g crvene leće

1 lovorov list

1 žličica dimljene paprike

2 žlice limunovog soka

maslinovo ulje

temeljac ili voda

Sol i papar

Priprema:

U dubljoj zdjeli najprije zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk, pustite da poprimi zlatnu boju pa dodajte mrkvu i celer koje ste nasjeckali na sitno. Pirjajte 10-ak minuta, a zatim dodajte leću i temeljac ili vodu. Dodajte i dimljenu papriku te lovorov list. Pustite da se krčka oko 20 minuta, a zatim dodatno začinite po želji. Na kraju dodajte limunov sok, dobro promiješajte, a po želji dio juhe možete odvojiti, u blenderu pretvoriti u krem juhu pa vratiti u lonac. Također, juhu možete poslužiti uz žlicu grčkog jogurta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 07:04