Gusta juha od kelja i bijelog graha

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg kelja
  • malo maslinova ulja
  • 1 luk narezan na komadiće
  • 2 konzerve bijelog graha
  • 1 l litra vode
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • sol i papar
  • 4 šnite kruha
  • naribani parmezan

Priprema

1. korak

Narežite kelj na trakice te ga kratko prepržite na malo maslinova ulja. Dodajte luk pa kuhajte dok ne omekša nekih 5 minuta.

2. korak

Dodajte konzerve graha izgnječite ih vilicom. Dodajte vodu i temeljac pa pustite da zakuha. Dodajte kelj, preostali grah, prstohvat soli i prstohvat papra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. studeni 2024 05:11