Trebat će vam:
1 glavica cvjetače
3 manja krumpira
glavica luka
4 režnja češnjaka
500 ml povrtnog temeljca
maslinovo ulje
sol i papar
Priprema:
Na maslinovom ulju pirjajte usitnjeni luk desetak minuta. Dodajte dva sitno sjeckana režnja češnjaka, pirjajte još minutu pa dodajte na kockice narezan krumpir, a zatim i cvjetaču. Krumpir je najbolje nasjeckati na sitnije, a cvjetaču na krupnije kako bi se skuhali u isto vrijeme. Pirjajte pet minuta pa sve zalijte temeljcem, začinite soli i paprom i kuhajte dok povrće ne omekša. Dok se juha kuha, u posudi pomiješajte 4-5 žlica maslinova ulja, dodajte protisnuta 2 režnja češnjaka, sol i papar. Kada je povrće omekšalo, prebacite ga u blender i napravite krem juhu. Začinite po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....