Gulaš od junetine i suhih smokava

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 120 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • maslinovo ulje
  • 1 manji luk, sitno nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka
  • 500 g junetine narezane na kockice
  • 80 g prepolovljenih suhih smokava
  • žličica kajenskog papra
  • prstohvat soli
  • prstohvat mljevenog kima
  • 1 žličica koncentrata rajčice
  • 250 ml goveđeg temeljca

Priprema

1. korak

Ugrijte maslinovo ulje pa dodajte luk i nakon nekoliko minuta češnjak. Potom dodajte junetinu i pustite je da porumeni sa svih strana. Dodajte ostale sastojke i podlijte polovicom temeljca. Pustite da provri pa smanjite i kuhajte lagano podlijevajući, prvo temeljcem, a poslije po potrebi vodom, dok junetina ne omekša. Poslužite s kus- kusom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 05:20