
Uz malo kruha ili priloga poput krumpira ili salate, ovo jelo lako može postati omiljeni obrok za svaku priliku. U nastavku donosimo recept za savršeno grilane kobasice s paprikom – jednostavno, brzo i uvijek ukusno!
GRILANE KOBASICE S PAPRIKOM
Trebat će vam:
8 komada svježih kobasica (prema izboru, svinjske, pileće ili pureće)
2 crvene paprike (narezane na trake)
2 žute paprike (narezane na trake)
2 crvena luka (narezana na kolutove)
250 g cherry rajčica (prepolovljenih)
3 žlice maslinova ulja
1 čajna žlica suhog origana
1 čajna žlica svježeg timijana ili ružmarina (sitno nasjeckanog)
sol i papar prema ukusu
sok od pola limuna
Priprema:
Zagrijte roštilj na srednje jaku vatru. Ako koristite grill tavu, lagano je premažite uljem. U velikoj zdjeli pomiješajte paprike, luk i cherry rajčice. Prelijte maslinovim uljem, pospite origanom, nasjeckanim timijanom/ružmarinom, soli i paprom. Dobro promiješajte da se začini ravnomjerno rasporede. Stavite kobasice na roštilj i pecite ih 15-20 minuta, povremeno okrećući, dok ne dobiju lijepu zlatnu koricu i budu potpuno pečene. Paralelno, stavite povrće na roštiljsku rešetku ili u grill tavu i pecite dok ne omekša i dobije lagane tragove roštilja, otprilike 8-10 minuta. Povremeno ga miješajte da se ravnomjerno ispeče. Na tanjur posložite grilirano povrće, prelijte ga s malo soka od limuna za svježinu, te dodajte kobasice na vrh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....