Grilana lignja s karameliziranim limunom i suncokretovim sjemenkama

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg lignji
  • 1 limun (izrezan na deblje šnite)
  • krupna morska sol
  • crni papar u zrnu
  • 200 g suncokretovih sjemenki
  • 2 dl maslinova ulja
  • velika šaka bosiljka, izrezanog na trakice
  • 1 češanj češnjaka , izrezan na sitno
  • sitna morska sol

Priprema

1. korak

Lignje očistite, otvorite ih da budu u jednom sloju te zarežite. Zagrijte roštilj ili grill tavu. Grilajte limun 3 minute sa svake strane, a lignje namažite maslinovim uljem pa grilajte po minutu sa svake strane.

2. korak

Stisnite ih širokom spatulom da ostanu ravne. Maknite ih s vatre, posolite i popaprite pa prelijte limunovim sokom.

3. korak

Sjemenke suncokreta pržite na suhoj tavi, miješajući, 7-8 min. Pomiješajte s bosiljkom, maslinovim uljem, češnjakom, soli i paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 20:16