Trebat će vam:
1 luk
1 konzerva graha
2 rajčice
2 režnja češnjaka
3 žlice pelata
1 žličica kumina
1 žličica kurkume
1 žličica kima
jaja
prstohvat šećera
sol i papar
ulje
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte luk. Dodajte kumin, kurkumu i kim. Pustite da se kratko tostira i dodajte protisnuti češnjak. Zatim dodajte procijeđeni i isprani grah i dvije sjeckane rajčice. Pirjajte pet minuta pa ubacite pelate, šećer i po potrebi malo vode ili temeljca. Začinite soli i paprom. Kuhajte pet minuta i potom dodajte cijela jaja koja ste pažljivo razbili kako bi ostala cijela. Poklopite i kuhajte 3-4 minute, ovisno o tome kakav želite da bude žumanjak. Maknite s vatre i poslužite uz tostirani kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....