ZA PRSTE POLIZATI

Grah sa slaninom i kobasicom uvijek je dobra ideja, ovog puta napravite ga na ovaj način

 From_my_point_of_view/Getty Images/istockphoto
Grah i kobasica dobro se slažu s korjenastim povrćem, a ako volite ljuto, jelu svakako dodajte i ljutu papričicu

Grah iz tave s kobasicom i povrćem

Priprema: 20 minuta

Kuhanje: 40 minuta

Porcija: 4

100 g slanine

2 dimljene kobasice

1 veća ljutika

1 mrkva

2 stabljike celera

1 paprika

1 jalapeño papričica

2-3 češnja češnjaka

650 g graha iz konzerve

pileći temeljac

svježi listova majčine dušice

1 žlica kajenske mješavine začina

50 g mladog luka

370 g riže dugog zrna

Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju. Slaninu narežite na debele kockice. Postavite veliku tavu za pirjanje na srednje jaku vatru. Dodajte slaninu. Kuhajte i miješajte tri minute pa dodajte narezanu dimljenu kobasicu. Pecite dok kobasica ne postane hrskava po rubovima. Redovito miješajte. Gurnite slaninu i kobasicu na stijenke tave i dodajte usitnjeni luk, narezani celer, mrkvu, papriku i jalapeño papričicu te usitnjeni češnjak. Pirjajte 3-5 minuta da povrće omekša. Ubacite pileći temeljac, majčinu dušicu i začine toliko da pokrije sve sastojke. Pokrijte čvrstim poklopcem i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta. Pred kraj dodajte grah koji ste prethodno ocijedili i kuhajte još 5 minuta. Probajte, pa po potrebi začinite solju i paprom. Poslužite toplo uz rižu posipanu mladim lukom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 06:39