Grah iz tave s kobasicom i povrćem
Priprema: 20 minuta
Kuhanje: 40 minuta
Porcija: 4
100 g slanine
2 dimljene kobasice
1 veća ljutika
1 mrkva
2 stabljike celera
1 paprika
1 jalapeño papričica
2-3 češnja češnjaka
650 g graha iz konzerve
pileći temeljac
svježi listova majčine dušice
1 žlica kajenske mješavine začina
50 g mladog luka
370 g riže dugog zrna
Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju. Slaninu narežite na debele kockice. Postavite veliku tavu za pirjanje na srednje jaku vatru. Dodajte slaninu. Kuhajte i miješajte tri minute pa dodajte narezanu dimljenu kobasicu. Pecite dok kobasica ne postane hrskava po rubovima. Redovito miješajte. Gurnite slaninu i kobasicu na stijenke tave i dodajte usitnjeni luk, narezani celer, mrkvu, papriku i jalapeño papričicu te usitnjeni češnjak. Pirjajte 3-5 minuta da povrće omekša. Ubacite pileći temeljac, majčinu dušicu i začine toliko da pokrije sve sastojke. Pokrijte čvrstim poklopcem i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta. Pred kraj dodajte grah koji ste prethodno ocijedili i kuhajte još 5 minuta. Probajte, pa po potrebi začinite solju i paprom. Poslužite toplo uz rižu posipanu mladim lukom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....