GREJP

GORAK DODATAK SLATKIM KOLAČIMA: Pečeni grejp s hrskavim posipom

Grejp, koji je porijeklom s Barbadosa, gdje su ga u 18. stoljeću nazivali “zabranjeno voće”, biljka je iz porodice agruma, a drvo zimzelenih listova može narasti i do šest metara.

Sastojci:

1 grejp
2 žlice smeđeg šećera
cimet
malo mljevenog đumbira

ZA HRSKAVI POSIP:

150 g zobenih pahuljica
100 g smeđeg šećera
2 žlice glatkog brašna
85 g maslaca
1/2 žličice cimeta
prstohvat soli

Priprema:

Grejp prepolovite. Smeđi šećer pomiješajte s malo cimeta i mljevenog đumbira. U posudu za pečenje stavite papir za pečenje, pa na njega grejp. Na svaku polovicu grejpa rasporedite po jednu žličicu šećera s cimetom i đumbirom. Pecite ga na 220 stupnjeva, dok se šećer ne rastopi i grejp ne dobije koricu. Poslužite uz hrskavi posip (crumble). Za posip: zobene pahuljice pomiješajte s ostalim sastojcima pa sve dobro razmrvite prstima. Posip ravnomjerno rasporedite po dnu lima za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva. Poslužite uz jogurt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 05:51