
Trebat će vam:
1,5-2 kg mišića svinjske lopatice 2 luka 1 glavica češnjaka korjenasto povrće (1 mrkva, 1 korijen peršina, komad stabljičastog celera) 2 jabuke Granny Smith 2 svijetla piva (poput Varionica pale alea, Lab Barba, Ruddles Best, Old Speckled Hen english alea ili San Servolo IPE te Spitfire kentish alea) 100 g bijele palente komad maslaca žlica gorušice |

Priprema:
Meso podvežemo kuharskom špagom, posolimo i popaprimo te zapečemo na tavi da se zatvore pore. U istoj tavi kratko popržimo grubo narezano korjenasto povrće i prepolovljeni češnjak i deglaziramo pivom. U protvan stavimo povrće, na njega meso i prelijemo pivom. Pečemo na 180 stupnjeva, oko sat do sat i pol. Tijekom pečenja, meso konstantno glaziramo pivom i sokom od pečenja. Pred kraj dodamo komade neoguljene jabuke bez koštica i pustimo da se kratko zapeku. Umak procijedimo, meso narežemo, a povrće i jabuke služimo kao prilog. Bijelu palentu zakuhamo u vodi, dodamo žlicu gorušice, posolimo i pri jakom miješanju utučemo hladni maslac (mantekiranje). S palentom možemo servirati pržene kolutiće luka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....