Fuži s tikvicama, koprivom i mascarponeom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400 g fuža (ili sl. tjestenine)
  • 3 tikvice, narezane na kolutiće
  • 4 fete pršuta, sitno sjeckanog
  • 1 manji luk
  • 150 g mlade koprive
  • 250 g mascarponea
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 jušne žlice parmezana, fino ribanog
  • nekoliko listova medvjeđeg luka, sitno nasjeckanog za posipanje

Priprema

1. korak

Koprivu pofurite kipućom vodom, a zatim sitno narežite luk i češnjak propirjajte na malo maslinova ulja, zatim dodajte pršut, a nakon nekoliko minuta tikvice. Kad tikvice malo omekšaju, umiješajte koprivu, posolite, popaprite i umiješajte mascarpone. Miješajte na laganoj vatri nekoliko minuta.

2. korak

Tjesteninu skuhajte prema uputama proizvođača te kad je kuhana, ulijte oko 1 dcl tekućine u umak s mascarponeom i povrćem, a zatim umiješajte procijeđenu tjesteninu. Miješajte oko 1 minute na laganoj vatri. Tjesteninu posipajte parmezanom i sitno sjeckanim medvjeđim lukom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 05:31