Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400 g fuža
- 600 g kozica
- 350 g čimule
- 80 g maslinova ulja
- 2 g soli
- 80 ml bijelog vina
- 200 ml temeljca
- 1 češnjak
- 100 g maslaca
Priprema
1. korak
Čimulu očistiti od korijena i kratko blanširati u vreloj vodi te ohladiti da zadrži boju. Kozice očistiti od ljuske.
2. korak
U zagrijanoj tavi prepržiti očišćene kozice na maslinovom ulju. Smanjiti plamen, dodati češnjak i paziti da ne potamni,pa podliti vinom, pustiti da vino iskuha te zaliti s malo temeljca. Kad prokuha, staviti prethodno skuhane fuže, a zatim i čimulu. Po potrebi začiniti i povezati sve maslacem.
Recept restauranta Vinodol, Zagreb
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....